Over Maria Voskuilen

Ik, Maria Voskuilen (1976), ben haptotherapeut, psycholoog en wandelcoach. Ik woon samen met mijn partner en twee kinderen in Wageningen. In mijn vrije tijd lees ik graag, doe aan (Kundalini) yoga en hardlopen, dans, wandel en fitness regelmatig en houd van gezelschapsspelletjes .

Vanuit een achtergrond als consultant en assessmentpsycholoog in het bedrijfsleven heb ik in 2013 de overstap gemaakt naar het oprichten van mijn eigen praktijk als Vitaliteitspsycholoog. Daarin begeleid ik mensen bij het versterken van hun levenslust en levenskracht. In 2021 heb ik de opleiding tot haptotherapeut afgerond.

Haptotherapie heeft mij

meer begrip gebracht voor de herkomst van mijn gedrag en emoties

laten luisteren naar wat mijn lijf mij vertelt

durven handelen naar wat voor mij belangrijk is in leven en werk

Hierdoor ervaar ik in mijn dagelijkse leven meer emotionele balans, rust, plezier, vertrouwen, voldoening en een gevoel van verbondenheid.

Over Maria

Mensen in verbinding brengen met het voelen

Mijn missie is om mensen in verbinding te brengen met het voelen. En deze gevoelens in contact met mij, als medemens, te laten uiten.

Dit contact met alle aspecten van de gevoelswereld is namelijk zo bepalend voor hoe je in je vel zit en hoe je in de wereld staat; voor persoonlijk levensplezier en voor een prettiger leefwereld met elkaar.

Vanuit onze prestatiegerichte maatschappij is de neiging om meer effectief in het leven te staan; gericht op ratio, doen, presteren, functioneel handelen en doelgericht werken. Met als risico om daarbij jezelf, jouw wensen en behoeften, uit het oog te verliezen en onder invloed van stress gezondheidsklachten te ontwikkelen.

Haptotherapie voegt een affectieve dimensie toe om met passende zelfzorg, zelfvertrouwen en veerkracht de verbinding met deze wereld aan te blijven gaan.

Wat kenmerkt Maria Voskuilen als haptotherapeut?

Cliënten ervaren mij als:

Open, rustig en empathisch

Fijngevoelig

Scherp en prikkelend bevragend

Stimulerend om uit comfortzone te stappen

Overmij3

Opleiding en scholing

Welke opleidingen heeft Maria Voskuilen gevolgd?

De vijf-jarige opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn

Lichaamsgerichte coaching en wandelcoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort

Reiki I en Reiki II

Werken met karakerstructuren bij Tijn Ponjee

Medische Basiskennis bij NTI

Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht

Hoe houdt Maria Voskuilen haar kennis op peil?

Via nascholing, therapie, intervisie en supervisie besteed ik aandacht
aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn persoonlijke ontwikkelbehoeften en de eisen die worden gesteld door de beroepsvereniging zijn hierin leidend.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Wil jij  jezelf gevoelsmatig beter leren kennen? Je bent van harte welkom! Tijdens het intakegesprek ontmoet je mij in mijn praktijkruimte. We spreken jouw vraag door, ik vertel meer over mijn werkwijze en samen verkennen we wat ik voor jou kan betekenen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Ik ben het beste bereikbaar per mail of via de app.