Haptonomie Wageningen

Hervind jouw balans!

Haptonomie betekent letterlijk de ‘leer van het gevoelsleven’. In de haptonomie gaan we ervan uit dat ieder mens over het vermogen beschikt om te kunnen onderscheiden wat goed of slecht voor hem of haar is.

Wanneer dit voelend vermogen goed is ontwikkeld, ontstaat er een gevoel van goed zijn wat zich uit in een vanzelfsprekende wisselwerking tussen het individu en de omgeving. Je voelt je in balans en reageert met vertrouwen en veerkracht op uitdagende situaties.

Wanneer dit voelend vermogen verstoord is geraakt, is er sprake van onbalans tussen de persoon en zijn of haar omgeving wat tot stress leidt. Deze stress kan op lange termijn gezondheidsklachten veroorzaken.

Haptotherapie, gebaseerd op haptonomie, heef tot doel om het voelend vermogen te versterken. Zodat een er weer een vanzelfsprekende wisselwerking op gang komt tussen de persoon en zijn of haar omgeving. Je bent weer in balans!

 

Wil jij ervaren hoe haptonomie werkt en wat deze aanpak voor jou kan betekenen?

Maak op korte termijn een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Wageningen

Review

‘Dit is heel anders dan de fysiotherapeut, die kijkt puur naar de klacht en niet naar de rest van het lichaam. Dit komt veel dichterbij en dan ga ik toch nadenken hoe het eigenlijk me is zo in dit lichaam. Dit raakt meer op de emotionele laag en wat er tussen de oren zit. Hoe ik in mijn leven sta.’

‘Maria heeft mij met haar haptonomie laten ervaren hoe ik uit mijn hoofd in mijn lichaam kan komen. Haar haptonomie heeft me leren voelen en geleerd in verbinding te zijn met anderen zonder mezelf weg te geven of te versmelten. Bij mezelf te blijven bij die ander. Ik heb mijn bedding en basis gevonden. En daar ik steeds weer naar terug. Voor mij een welkome aanvulling op al het cognitieve.’